Linta: Jasna poruka da je NDH bila volja hrvatskog naroda

Izvor: RTS, 22.Jul.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Jasna poruka da je NDH bila volja hrvatskog naroda

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da poništavanjem presude Alojziju Stepincu, kao i pokušajem njegove kanonizacije, "Hrvatska šalje jasnu poruku da je zločinačka NDH bila istinska volja hrvatskog naroda za svojom državom a da su ustaše bile borci za hrvatsku slobodu, a ne najveća ljaga i sramota u hrvatskoj istoriji".
Miodrag Linta je istakao da su izjave hrvatskih zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je današnja Hrvatska naslednica ZAVNOH-ovske Hrvatske obična propaganda za međunarodnu zajednicu.

"Brojne činjenice nepobitno pokazuju da je Alojzije Stepinac zločinac jer je aktivno učestvovao u stvaranju fašističke NDH, jer se zakleo na vernost i podršku Pavelićevom režimu, jer je bio inicijator prekrštavanja pravoslavnih Srba i jer nikad nije protestovao protiv osnivanja Jasenovca i drugih koncentacionih logora za Srbe, Jevreje i Rome", navodi Linta.
Dodaje da je Stepinac sve vreme znao za pokolje, i uprkos povremenim protestima, nikada nije dovodio u pitanje podršku zločinačkoj NDH.
"Važno je naglasiti da je Stepinac još pre aprila 1941. godine bio veoma negativan prema Srbima i pravoslavlju i da je održavao veze sa brojnim ustaškim prvacima u Zagrebu na čelu sa Milom Budakom", dodaje Linta.
Smatra da zbog nespremnosti hrvatskog naroda da jasno osudi genocid nad Srbima u zloglasnoj NDH i aktivnu ulogu Stepinca u pripremi, sprovođenju i opravdanju genocida, ne postoji nikakva mogućnost uspostave međusobnog poverenja i pomirenja između Srba i Hrvata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.