Jasna poruka da je NDH bila volja Hrvata

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jasna poruka da je NDH bila volja Hrvata"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je poništavanje presude Alojziju Stepincu.

On je ocenio da je poništenje presude kao i pokušajem njegove kanonizacije, "Hrvatska šalje jasnu poruku da je zločinačka NDH bila istinska volja hrvatskog naroda za svojom državom, a da su ustaše bile borci za hrvatsku slobodu a ne najveća ljaga i sramota u hrvatskoj istoriji".

"Brojne činjenice nepobitno pokazuju da je Alojzije Stepinac zločinac jer je aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << učestvovao u stvaranju fašističke NDH, jer se zakleo na vernost i podršku Pavelićevom režimu, jer je bio inicijator prekrštavanja pravoslavnih Srba i nikad nije protestovao protiv osnivanja Jasenovca i drugih koncentacionih logora za Srbe, Jevreje i Rome", ističe se u pisanoj izjavi Linte.

On dodaje da je Stepinac sve vreme znao za pokolje, i uprkos povremenim protestima, nikada nije dovodio u pitanje podršku zločinačkoj NDH.

"Važno je naglasiti da je Stepinac još pre aprila 1941. godine bio veoma negativan prema Srbima i pravoslavlju i da je održavao veze sa brojnim ustaškim prvacima u Zagrebu na čelu sa Milom Budakom", dodaje Linta.

On smatra da zbog nespremnosti hrvatskog naroda da jasno osudi genocid nad Srbima u zloglasnoj NDH i aktivnu ulogu Stepinca u pripremi, sprovođenju i opravdanju genocida, ne postoji nikakva mogućnost uspostavljanja međusobnog poverenja i pomirenja između Srba i Hrvata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.