Kulturno svlačenje

Izvor: S media, 24.Jun.2010, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kulturno" svlačenje

Objavljivanje video snimka, na kome albanski ministar kulture Jilji Pango traži od devojke da se skine kako bi je zaposlio, koštaće televizijsku stanicu "Top čenel" 400.000 evra. Sud u Tirani presudio da je televizija snimak obezbedila nelegalno.

Sud u Tirani kaznio je jednu albansku TV stanicu sa 400.000 evra zbog emitovanja snimka na kome se vidi kako član vlade ucenjuje jednu devojku, tražeći od nje da skine odeću kako bi bila primljena na posao.

Na snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji je prikazala TV stanice Top čenel, ministar za kulturu, omladinu, sport i turizam Jilji Pango traži od devojke da se "oslobodi tekstila" kako bi, na osnovu njenog nagog izgleda, "utvrdio da li zadovoljava uslove za traženi posao", javile su agencije.

Ministar je odmah smenjen sa funkcije, ali je potom tužio je TV stanicu zbog prikazivanja snimka. Sud je proglasio Top čenel krivim, zbog toga što je televizija "video snimak obezbedila nelegalno".

Organizacija "Reporteri bez granica", sa sedištem u Parizu, i "Organizacija medija jugoistočne Evrope" iz Beča su osudile potez albanskog pravosuđa.

"Presuda je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje novinarskih sloboda", ističu Reporteri bez granica u saopštenju.

Neshvatljivo da se mediji kažnjavaju zbog emitovanja snimaka i informacija koje su od javnog interesa, naglašavaju medijske organizacije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TV stanica kažnjena zbog ministra

Izvor: B92, 24.Jun.2010

Tirana -- Sud u Tirani kaznio je jednu albansku TV stanicu sa 500 000 dolara zato što je emitovala snimak na kome se vidi kako član vlade maltretira jednu devojku... Ministar na objavljenom snimku ucenjuje devojku i traži od nje da skine odeću da bi je primio na posao...TV stanica "Top čenel" je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.