Izvor: B92, 24.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV stanica kažnjena zbog ministra

Tirana -- Sud u Tirani kaznio je jednu albansku TV stanicu sa 500 000 dolara zato što je emitovala snimak na kome se vidi kako član vlade maltretira jednu devojku.

Ministar na objavljenom snimku ucenjuje devojku i traži od nje da skine odeću da bi je primio na posao.

TV stanica "Top čenel" je prikazala ministra za kulturu, omladinu, sport i turizam Jilji Panga kako traži od devojke da se oslobodi tekstila kako bi, dok je naga, utvrdio da li zadovoljava uslove za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traženi posao, javile su agencije.

Ministar, koji je odmah smenjen sa te funkcije, tužio je TV stanicu i sud ju je proglasio krivom, pošto je "video snimak obezbedila nelegalno".

Organizacija Repoporteri bez granica u Parizu i Organizacija medija jugoistočne Evrope iz Beča su osudile ovaj potez suda.

"Presuda je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje novinarskih sloboda", ističe se u saopštenju Reportera bez granica.

Naglašava se takođe da je neshvatljivo da se mediji kažnjavaju zbog emitovanja snimaka i informacija koje su od javnog interesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.