Kučan: RS funkcionalna

Izvor: B92, 27.Nov.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kučan: RS funkcionalna

Sarajevo -- Bivši slovenački predsednik Milan Kučan ocenio je Republika Srpska trenutno funkcionalna država, za razliku od Federacije BiH i države BiH.

"Da bi BiH bila funkcionalna, potreban je konsenzus među predstavnicima njenih naroda", rekao je Kučan za bosansko izdanje 'Večernjeg lista'.

On je ukazao na činjenicu da već više od 13 meseci nije formirana vlast na najvišem nivou u BiH što, kako je rekao, govori o "nezainteresovanosti međunarodne zajednice za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbivanja u BiH.

Kao ključni problem, Kučan smatra to što se Hrvati u Federaciji institucionalno osećaju uskraćenim.

"Međutim, o tome ne može brinuti samo država BiH, nego u to mora biti uključena međunarodna zajednica koja mora imati odgovornost za BiH", rekao je Kučan koga je slovenačka vlada imenovala prošlog novembra za specijalnog izaslanika Slovenije za BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.