Izvor: Blic, 27.Nov.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kučan: Samo je Republika Srpska funkcionalna

Za Republiku Srpsku u ovom trenutku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa Federacijom BiH i samom BiH, izjavio je bivši predsednik Slovenije Milan Kučan.

Da bi BiH bila funkcionalna, prema Kučanovim rečima, potreban je konsenzus među predstavnicima njenih naroda.

On smatra da činjenica da više od godinu dana nakon izbora nisu formirane vlasti na nivou BiH dovoljno govori o nezainteresovanosti međunarodne zajednice za zbivanja u BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Kao jedan od ključnih problema u funkcionisanju FBiH Kučan je naveo da se Hrvati u Federaciji institucionalno osećaju uskraćenima, preneo je "Večernji list" u izdanju za BiH.

"Međutim, o tome ne može brinuti samo država BiH, nego u to mora da bude uključena međunarodna zajednica koja mora da ima odgovornost za BiH", rekao je Kučan na svečanosti u Ljubljani u organizaciji Kulturno-prosvetnog zavoda Averoes povodom 25. novembra, dana koji dio FBiH proslavlja kao "dan državnosti".

Slovenačka Vlada imenovala je prošle godine u novembru Kučana za specijalnog izaslanika Slovenije za BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kučan: Samo je Republika Srpska funkcionalna

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Nov.2011

Za Republiku Srpsku u ovom trenutku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa Federacijom BiH i samom BiH, izjavio je bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan. Da bi BiH bila funkcionalna, prema Kučanovim riječima, potreban je konsenzus među predstavnicima njenih naroda. On smatra...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Kučan: Funkcionalna samo Republika Srpska

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2011

Za Republiku Srpsku u ovom trenutku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa Federacijom BiH i samom BiH, izjavio je bivši predsednik Slovenije, Milan Kučan.

Nastavak na Radio 021...

Kučan: Jedino je RS funkcionalna

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2011

SARAJEVO - Za Republiku Srpsku (RS) u ovom trenutku može se tvrditi da je funkcionalna, što nije slučaj sa Federacijom BiH (FBiH) i samom BiH, izjavio je bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.