Konuzin: Makedonija i Crna Gora su ucenjene Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Makedonija i Crna Gora su ucenjene Kosovom

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je danas da su Crna Gora i Makedonija pod najsnažnijim spoljnim pritiskom da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Crna Gora i Makedonija se nalaze pod najsnažnijim spoljnim pritiskom koji ima za cilj da te dve zemlje budu primorane da priznaju takozvanu nezavisnost Kosova", rekao je Konuzin agenciji Rojters.

"One su ucenjivane od određenih država koje su zapretile da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im praviti probleme u procesima evropskih integracija", naveo je ruski ambasador u Beogradu.

Makedonski parlament na vanrednoj sednici danas bi trebalo da se izjasni o eventualnom priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, o čemu konačnu odluku donosi vlada, a crnogorska vlada o tome bi, takođe, danas trebalo da donese odluku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.