Kombi s migrantima sleteo u Kupu, VOZAČ SRBIN POBEGAO

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombi s migrantima sleteo u Kupu, VOZAČ SRBIN POBEGAO

Jedna žena je stradala kada je kombi sa emigrantima sletio u reku Kupu u mestu Slatina Pokupska u Hrvatsoj nakon što je policija pokušala da ga zaustavi. Za vozačem, državljaninom Srbije, tragaju sve policijske jedinice.

Foto: Mondo/Dušan Volaš

Vozač kombija nemačkih registarskih oznaka je državljanin Srbije a pobegao je prema "minski sumnjivom" području, ostavljajući emigrante da potonu s vozilom.

Hrvatski policajci su razbili staklo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kombiju i spasili 11 migranata, međutim jedna žena je preminula tokom pružanja medicinske pomoći.

Četvoro dece od tri do devet godina u pratnji oca trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Sisku, gde će ostati na posmatranju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Nesreća se dogodila noćas oko 3.00 časa kada su policajci pokušali da zaustave kombi.

Vozač nije zaustavio kombi na svetlosne znakove policije, već je dao gas usled čega je vozilo sletelo u reku Kupu.

Pokrenuta je opsežna potraga u koju su uključene sve policijske jedinice - od specijalne, preko interventne do granične, kao i psi tragači.

Na graničnom prelazu Bajakovo potom su uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu sa vozačem iz Srbije koji je upravljao kombijem sa migrantima, koji je rano jutros sleteo u reku Kupu, izjavio je večeras načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Ničeno.

"Na graničnom prelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu s ovim događajem. Među njima nije počinitelj, ali verujemo da ove osobe mogu dati kvalitetne informacije o njemu", rekao je Ničeno, prenosi HRT.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska: Vozač pustio kombi s migrantima da sleti u reku

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2019

Kombi nemačkih registarskih oznaka sleteo je jutros u reku Kupu pošto je hrvatska policija pokušala da ga zaustavi u mestu Slatina Pokupska na području Gline, a iz vozila u vodi izvučeno je 11 migranata, od kojih je jedna žena kasnije preminula...Agencija Hina prenela je da je vozač iskočio iz...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

I dalje u bekstvu vozač iz Srbije koji je pustio da kombi s migrantima sleti u reku

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 07:18

Vozač kombija s 11 migranata, koji je bežeći od policije sleteo u reku Kupu i potom ostavio vozilo da tone, državljanin je Srbije i dalje je u bekstvu, izjavio je zamenik direktora hrvatske policije Josip Ćelić..."Vozač, državljanin Srbije, i dalje je u bekstvu. On je pobegao u smeru minskog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.