Traga se za vozačem kombija srpskim državljaninom koji je sa migrantima sleteo u Kupu

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traga se za vozačem kombija srpskim državljaninom koji je sa migrantima sleteo u Kupu

Vozač kombija sa migrantima koji je sleteo u reku Kupu kod hrvatskog mesta Slatina Pokupska je srpski državljanin. Sumnja se da u području prema kojem je pobegao ima mina. Na graničnom prelazu Bajakovo uhapšene tri osobe za koje se smatra da su u vezi sa napadačem.
U mestu Slatina Pokupska hrvatski policajci pokušali su rano ujutro da zaustave kombi nemačkih registracijsksjih oznaka koji se nije zaustavio, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego je vozač povećao brzinu, pa je kombi sletelo u reku Kupu.

Vozač, inače državljanin Srbije, pobegao je u minski sumnjivo područje, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece, od kojih je jedna preminula tokom pružanja lekarske pomoći na mestu događaja, prenosi HRT.
Portparol Policijske uprave sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je novinarima da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku stanicu Glina.
"Tamo će se obaviti obavijesni razgovor o okolnostima noćašnjeg događaja, u cilju pronalaska vozača. Za njim se, rekao je, intenzivno traga, uključeni su svi policijski službenici – od specijalne, preko interventne do granične, kao i potražni psi", naveo je Kačmarčkik.
Kako se ističe u saopštenju hrvatske policije, vozač je iskočio iz kombija i pobegao prema području za koje se sumnja da ima mina, ostavljajući vozilo da tone.
Lokalni stanovnici pretpostavljaju da je reč o osobi koja dobro poznaje teren.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšene 3 osobe povezane sa krijumčarem migranata iz Srbije

Izvor: B92, 25.Avg.2019

Na GP Bajakovo uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa vozačem iz Srbije koji je upravljao kombijem sa migrantima, koji je rano jutros sleteo u reku Kupu..Ovo je izjavio u nedelju uveče načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Ničeno...Vozač, državljanin Srbije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.