Kolinda: Nisam ksenofob, reći ću vam nešto što nikad nisam javno

Izvor: B92, 04.Avg.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: Nisam ksenofob, reći ću vam nešto što nikad nisam javno

Predsednica Hrvatske za Jutarnji list komentarisala je nedavni skandal i navodni komentar o BiH prilikom posete Izraelu, ali i otkrila detalje iz prošlosti.

Kolinda Grabar Kitarović govorila je o brojnim reakcijama na navode o komentarima da je u BiH militantni islam, poručivši da su svi reagovali, a da nisu proverili verodostojnost.

Ipak, predsednica nije rekla zašto je tek zvanično reagivala 20 sati nakon objave spornih navoda.

Potom je Grabar-Kitarović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govorila o odnosu prema BiH, navodeći da je Oluja sprečila nove "Srebrenice" i zločine u BiH 1990-tih. Naglasila je da je Hrvatska prijatelj BiH i da je među prvim zemljama priznala nezavisnost BiH.

"Hrvati nisu jednakopravan narod i zbog toga su promene u BiH nužne, a pre svega izmena izbornog zakona. Moraju biti svesni da je Hrvatska najviše pomogla BiH. Prvi smo je priznali, prihvatili smo 700 hiljada izbeglica i sad ću vam reći nešto što nikad nisam rekla javno, osim Majkama Srebrenice", kazala je predsjednica Hrvatske, a potom je prepričala:

"U vreme najžešćeg rata u BiH moja porodica ne samo da je prihvatala izbeglice iz BiH, nego je sagradila jedan stančić za njih u kojem smo smeštali Bošnjake muslimane. Moja porodica ih je zaposlila i dala im platu dok ne bi otišli dalje svojim putem. To je bio težački posao, isti onakav kakav je radila moja porodica. Ali, bili su prihvaćeni kao porodica. Stoga je zaista uvreda da me neko proglašava ksenofobom", naglasila je.

Kompletan intervju pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Niko me neće obeshrabriti u borbi za Hrvate, a time i bolju BiH"

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2019

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović u intervjuu za "Jutarnji list" govorila je o odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, položaju Hrvata, ali i posljednjim dešavanjima u vezi njenih izjava koje je preniso "The Jerusalem Post", a koje je onda kasnije demantovala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.