Kitarović: Volela bih nove, a ne polovne avione, ali nema novca

Izvor: RTS, 27.Mar.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Volela bih nove, a ne polovne avione, ali nema novca

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, komentarišući kupovinu borbenih aviona, da će prihvatiti onu opciju za koju stručnjaci kažu da je najbolja, kao i da bi ona volela da se mogu kupiti novi, a ne polovni avioni, ali da to nije trenutno moguće.
"Mi trenutno imamo avione druge generacije, dok drugi imaju avione četvrte generacije. Ja bih rado da možemo da kupimo nove avione, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne možete potrošiti novac koji je potreban za obrazovanje... I ja bih rado priuštila sebi novi 'mercedes', ali onda neću imati za hranu", rekla je Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

Ona je negirala da ona i Vlada Hrvatske vode dvostruku spoljnu politiku, koja je došla do izražaja nedavno u slučaju Rusije.
"Ne vodimo dvostruku spoljnu politiku, možda se razlikujemo u nekim nijansama ili elementima, ali se usaglašavamo oko temeljnih državnih stavova. Mislim da je to i dobro da imamo podelu posla, da nema nekih preklapanja i da smo koncentrisani na one delove koji su nam bitni", rekla je ona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolinda o avionima: I ja bih kupila novi mercedes, ali...

Izvor: B92, 27.Mar.2018

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je, komentarišući kupovinu borbenih aviona, da će prihvatiti opciju za koju stručnjaci kažu da je najbolja...Kako je rekla, ona bi volela da se mogu kupiti novi, a ne polovni avioni, ali da to nije trenutno moguće..."Mi trenutno imamo avione...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.