Obradović: Tanki dokazi Hrvatske

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Tanki dokazi Hrvatske

Protekle nedelje čuli smo prilično ozbiljne i teške navode o zločinima koji su izvršeni 1991. godine na teritoriji Hrvatske, ali ono što javnost nije imala prilike da vidi to su dokazi na kojima se ti navodi zasnivaju i koji su, po mom mišljenju, prilično tanki, rekao je glavni zastupnik Srbije Saša Obradović.

Glavni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je da su "tanki" i "slabi" dokazi koje je Hrvatska izložila pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužbu protiv Srbije za genocid tokom rata 1991.

"Mi smo protekle nedelje čuli prilično ozbiljne i teške navode o zločinima koji su izvršeni 1991. godine na teritoriji Republike Hrvatske, ali ono što javnost nije imala prilike da vidi, to su dokazi na kojima se ti navodi zasnivaju i koji su, po mom mišljenju, prilično tanki", rekao je Obradović izveštačima u haškoj Palati mira, nakon što je Hrvatska završila izlaganje o svojoj tužbi.

Srbija će na tužbu Hrvatske početi da odgovara u ponedeljak, 10. marta, a tokom iduće sedmice će najvišem sudu UN izložiti i argumente o kontratužbi da su hrvatske vlasti počinile genocid nad Srbima iz Kninske krajine tokom operacije "Oluja", u avgustu 1995.

Obradović je najavio da će "javnost biti prilično iznenađena" kada u ponedeljak srpska strana bude progovorila o tim dokazima o kojima se "protekle nedelje ništa nije moglo čuti".

"Naš tim neće poricati sledeće nedelje da su izvršeni teški zločini. Ono što ćemo poricati, to je kontekst događaja u kojem su izvršeni, to su dokazi za koje smatramo da su slabi - govorim, naravno, ne o dokazima koji su utvrđeni od Haškog tribunala, već o drugim dokazima koje Hrvatska nudi. Naravno, poricaćemo da su zločini koji su izvršeni - izvršeni s genocidnom namerom", rekao je Obradović.

Ocenjujući da je to "fer pristup", zastupnik Srbije je izrazio nadu da će i hrvatska delegacija imati isti pristup kada bude odgovarala na srpsku kontratužbu, "a ne da tvrdi da su u operaciji 'Oluja' Srbe ubijali Srbi, kao što je bilo u prethodnoj, pisanoj fazi postupka".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Ozbiljne optužbe, ali tanki dokazi Hrvatske

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2014

Glavni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je danas da su "tanki" i "slabi" dokazi koje je Hrvatska izložila pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu za optužbu protiv Srbije za genocid tokom rata 1991.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Obradović: Tanki dokazi Hrvatske

Izvor: B92, 07.Mar.2014

Hag -- Glavni zastupnik Srbije u sporu sa Hrvatskom Saša Obradovi smatra da su dokazi za optužbe koje je Hrvatska iznela pred Međunarodnim sudom pravde prilično tanki...Glavni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je da su "tanki" i "slabi" dokazi koje je Hrvatska izložila pred Međunarodnim...

Nastavak na B92...

Naši predstavnici: Tanki dokazi hrvatskog tima

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2014

PROTEKLE nedelje čuli smo prilično ozbiljne i teške navode o zločinima izvršenim 1991. godine na teritoriji Hrvatske, ali ono što javnost nije imala prilike da vidi su dokazi na kojima se ti navodi zasnivaju i koji su, po mom mišljenju, prilično tanki - rekao je u petak Saša Obradović, glavni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.