Jedna osoba poginula, 11 povređeno u udesu kod Drniša

Izvor: Studio B, 03.Avg.2013, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba poginula, 11 povređeno u udesu kod Drniša

Jedna osoba je poginula, a 11 ih je povređeno, od kojih devet teško, kada je na železničkom prelazu kod Drniša voz naleteo na autobus pun putnika, javili su hrvatski mediji.

Do teške nesreće je došlo u 8.30 sati oko 500 metara pre pružnog prelaza, na kojem navodno nije bila spuštena rampa, između mesta Badanj i Siverić, kada je voz koji je nailazio iz pravca Knina udario u autobus firme "Autotransport Šibenik" koji se kretao iz Knina ka Drnišu, prenosi "Jutarnji list".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Uzroci nesreće se još utvrđuju i sve merodavne ekipe su na terenu, kako navodi "Indeks.hr". Prema prvim informacijama, povređeno je ukupno 11 ljudi, od kojih devetoro teže, a jedna ženska osoba čiji se identitet još utvrđuje preminula je po dolasku u Opštu bolnicu Šibenik.

Mašinovođa, koji je u stanju šoka, takođe je zatražio medicinsku pomoć u Domu zdravlja u Drnišu, a kasnije bi inspektorima trebalo da da izjavu o čitavom događaju. Rampe na tom pružnom prelazu još od juče nisu bile funkciji, što je sada glavni fokus istrage, a radi se o veoma prometnoj deonici Šibenik-Drniš-Knin.

Na teren su odmah izašli policija i hitna pomoć, kao i vatrogasci, koji su još uvek na licu mesta gde vrše nadzor da se autobus ne bi zapalio, a drumski i železnički saobraćaj u toj zoni je obustavljen, navodi hrvatski dnevnik. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.