Janković zamrzao status lidera PS

Izvor: B92, 12.Jan.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković zamrzao status lidera PS

Ljubljana -- Kongres stranke Pozitivna Slovenija prihvatio je predlog predsednika stranke Zorana Jankovića da mu do izbornog kongresa ove godine zamrzne status.

Činom zamrzavanja statusa on se ne povlači iz politike i iz Pozitivne Slovenije, jer će učestvovati u formiranju nove koalicije. Zoran Janković će do izbornog kongresa odlučiti da li će se ponovo kandidovati za predsednika. Takođe je izrazio uverenje da će do tada imati priliku da pred nadležnim organima opovrgne navode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antikorupcijske komisije.

Janković nije dao ostavku kako su mu neki savetovali, jer time bi, kako kaže, priznao krivicu iz izveštaja antikorupcijske komisije.

Savet stranke Građanska lista pozvao je danas premijera Janeza Janšu da u roku od deset dana da ostavku ili da u parlament pošalje predlog o glasanju o poverenju vladi, rekao je predsednik ove stranke i predsednik slovenačkog parlamenta Gregor Virant.

Savet je zaključio da izveštaj antikorupcijske komisije iziskuje ostavke kako Janše tako i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

"Nasuprot mojoj volji i uprkos tome što sam njegov najveći protivnik, protekle sedmice stavljen sam u isti koš sa njim (Janšom)", istakao je Janković i dodao da će razmotriti da ponovo vodi PS pošto sa njegovog imena bude skinuta ljaga zbog optužbi za korupciju.

Kongresu Pozitivne Slovenije prisustvovao je i predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković se povlači sa mesta lidera stranke

Izvor: Mondo, 12.Jan.2013

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odlučio je da zamrzne svoj status predsednika opozicione stranke "do skidanja ljage sa imena zbog optužbi za korupciju"..."Tražim od vas da zamrznete moj status kao predsednika PS i da vršilac dužnosti predsednika bude imenovan", rekao je Janković na kongresu...

Nastavak na Mondo...

Janković se povlači sa mjesta lidera Pozitivne Slovenije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2013, 12:11

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odlučio je danas da zamrzne svoj status predsjednika opozicione stranke Pozitivna Slovenija (PS) sve dok ne bude skinuta ljaga sa njegovog imena zbog optužbi za korupciju. "Tražim od vas da zamrznete moj status kao predsjednika PS i da vršilac dužnosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.