Janković se povlači sa mesta lidera stranke

Izvor: Mondo, 12.Jan.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković se povlači sa mesta lidera stranke

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odlučio je da zamrzne svoj status predsednika opozicione stranke "do skidanja ljage sa imena zbog optužbi za korupciju".

"Tražim od vas da zamrznete moj status kao predsednika PS i da vršilac dužnosti predsednika bude imenovan", rekao je Janković na kongresu PS u Ljubljani na kome je razgovarano o programu te vodeće opozicione partije levog centra.

Janković je kazao da ne namerava da se kandiduje za premijera niti da vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << evenutualne koalicione razgovore ukoliko dođe do raspada sadašnje vladajuće koalicije desnog centra.

Antikorupcijska komisija ukazala je u utorak na neragularnosti kada je reč o imovini i bankarskim računima Jankovića i premijera Janeza Janše, podsetio je AFP.

Predsednik parlamenta Gregor Virant, koji je lider Građanske liste, manje stranke u koalicionoj vladi, pozvao je obojicu da podnesu ostavke što je podstaklo spekulacije u medijima o mogućoj vladi tehnokrata.

"Nasuprot mojoj volji i uprkos tome što sam njegov najveći protivnik, protekle sedmice stavljen sam u isti koš sa njim (Janšom)", istakao je Janković i dodao da će razmotriti da ponovo vodi PS pošto sa njegovog imena bude skinuta ljaga zbog optužbi za korupciju.

Kongresu stranke inaće je prisustvovao i predsednik srpske Demokratske stranke

Dragan Đilas, na poziv Jankovića.

Predsednik DS tom prilikom se osvrnuo na dugogodišnju blisku saradnju sa Jankovićem i izrazio spremnost da dve stranke socijaldemokratske orijentacije u budućnosti prodube saradnju.

Đilas je govorio o situaciji u Srbiji, evropskim integracijama i učešću i iskustvima DS u Socijalističkoj internacionali i Partiji evropskih socijalista.

Osim predsednika DS, kongresu su se obratili i nekadašnji slovenački predsednik Milan Kučan i potpredsednik SDP Hrvatske Rajko Ostojić.

(MONDO, agencije, foto: Beta/STA/Nebojša Tejić)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Janković nije više vođa stranke

Izvor: Radio 021, 12.Jan.2013

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odlučio je da zamrzne svoj status predsednika opozicione stranke "do skidanja ljage sa imena zbog optužbi za korupciju".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.