JAKO nevreme u Hrvatskoj, pijavice izbacivale glisere

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAKO nevreme u Hrvatskoj, pijavice izbacivale glisere

Snažno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim udarima vetra zahvatilo je Istru i Kvarner, a kod ostrva Krka pojavile su se tri pijavice.

Foto: MONDO / Marko Čavić Ilustracija

Vetar je u Puli rušio stabla, kao i u kampu Pila na Krku, gde je pijavica na obalu izbacila dva glisera, prenose hrvatski mediji.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u Bakru je palo najviše kiše u protekla 24 časa - 58 litara na kvadratni metar, zatim u Crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Lugu 54 litre, u Kukuljanovu 48, Delnicama 47, na aerodromu Rijeka 46,4, te u Malinskoj.

U Malom Lošinju je do jutra palo 42,7 litara kiše na kvadratni metar. Time je u jednom danu palo više kiše od prosečne mesečne količine za jul.

Na nebu nad ostrvom Rab noćas je zabeleženo na hiljade munja, koje se i danas vide.

Za delove Istre i Kvarnera za danas je izdat crveni meteoalarm.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.