Nevreme u Hrvatskoj, kod Krka tri pijavice

Izvor: RTS, 28.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Hrvatskoj, kod Krka tri pijavice

Hrvatsku je zahvatilo nevreme a na Krku su se pojavile tri pijavice. Vetar u Puli rušio stabla. Potop u Imotskom. Jak vetar i kiša pogodili i Zagreb.
Obilna kiša jutros je padala na Krku, dok je celo ostrvo zahvatila izražena grmljavinska linija u sklopu koje su se kod Punta javile opasne pijavice, prenosi Večernji list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vetar je u Puli rušio stabla, kao i u kampu Pila na Krku, gde je pijavica na obalu izbacila dva glisera, prenose hrvatski mediji.
Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u Bakru je palo najviše kiše u protekla 24 časa - 58 litara na kvadratni metar, zatim u Crnom Lugu 54 litre, u Kukuljanovu 48, Delnicama 47, na aerodromu Rijeka 46,4, te u Malinskoj.
Olujno nevreme zahvatilo je Istru i Kvarner još u subotu, a danas je izdato crveno upozorenje za taj deo Hrvatske.

Vetar u Puli je bio toliko jak da je rušio stabla, a nebo nad Rabom tokom noći je bilo prošarano hiljadama munja. Obilna kiša pala je u Zagrebu. Munje su parale nebo i jutros.
Delovi Istre i Kvarner su i danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma.
Nevreme je snažno pogodilo i područje Šibensko-kninske županije, prenosi Indeks. Vetar je lomio stabla i bacao ih na put.
Zbog jakih udara vetra jedna jedrilica se nasukala na lokalnu plažu. Obilna kiša padala je celo jutro i na području Imotskog. Kako piše Dalmacija danas, u dva sata palo je tridesetak litara kiše po kvadratnom metru što je izazvalo potop na ulicama.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Olujno nevreme pravi haos u Hrvatskoj: Vetar ruši stabla, protutnjale tri pijavice VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2019

Zagreb -- Hrvatsku je zahvatilo nevreme, na Krku su se pojavile tri pijavice, a jak vetar i kiša su pogodili Zagreb...Obilna kiša jutros je padala na Krku, dok je celo ostrvo zahvatila izražena grmljavinska linija u sklopu koje su se kod Punta javile opasne pijavice, prenosi Večernji list...Olujno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.