Izetbegović nepozvan:Lideri na večeri, a Bakir...

Izvor: Mondo, 09.Apr.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović nepozvan:Lideri na večeri, a Bakir...

Član Predsedništva BiH kojeg biraju Hrvati, Dragan Čović, sastaće se večeras u Mostaru na privatnoj večeri s političkim predstavnicima, Srbije, Hrvatske i Srpske. Poziv za večeru lidera regiona nije dobio njegov bošnjački kolega.

Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

 Portal Klix.ba navodi da predstavnik bošnjkaćkog naroda u Predsedništvu, Bakir Izetbegović nije pozvan, a da će se tako s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Andrejem Plenkovićem u ime BiH sastati samo funkcioneri HDZ i SNSD i to Dragan Čović, Borjana Krišto, Marinko Čavara i predsednik Spske, Milorad Dodik.

Vučić u Mostaru, šta je dobio od Čovića

Analitičari ističu da je večera odlična prilika da se čelnicima susednih zemalja plasiraju kao dobre HDZ verzije izmena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Portal klix.ba navodi da su neki predstavnici međunarodne zajednice bili neprijatno iznenađeni što na večeru s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i premijerom Bugarske Bojkom Borisovim nije pozvan predsedavajući Veća ministara BiH.

Šta bi? "Rekao tri puta, pa porekao..."

O "večeri bez Bošnjaka", akademik i univerzitetskim profesor Slavo Kukić kaže da je nelogično da na toj privatnoj večeri ne budu članovi kolektivnog šefa države, jer je kolektivni šef države pokrovitelj skupa.

Možda je "nelogično" s formalne strane, ali Izetbegović se u mnogo navrta pokazao kao remetičaki faktor dogovora čak i unutar sam BiH, a pogotovo kada se radilo o dogovorima sa zemljama u regionu.

Poslednji put svedok toga javnost je bila na konferneciji za novinare na kraju posete Predsedništva BiH Beogradu, gde je jedno dogovoreno u susretima, a potom je Izetbegović izašao sa svojom "interpetacijom". čime je u neugodnu situaciju stavio predsedavajučeg Čovića.

Vrh BIH kod Vučića: Izetbegović tera po svome...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.