Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2020, 12:39

Iz Visokog ka Potočarima krenula kolona sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava

Iz Visokog je danas krenula kolona sa devet identifikovanih srebreničkih žrtava, koje će biti sahranjene u Memorijalnom centru Potočari 11. jula.

Ove godine u Memorijalnom centru Potočari, gde će se obeležiti 25 godina od genocida u Srebrenici, komemoracija, sahrana i ostale manifestacije biće održane u skladu sa merama zaštite od pandemije koronavirusa.

Komemoracija će biti održana u dve hale sa po 50 ljudi, uz video link i sa čitanjem poruka i emotovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << video poruka svetskih državnika i drugih zvaničnika.

Organizacioni odbor za obeležavanje 25-godišnjice genocida u Srebrenici uputio je pisma na 64 adrese predsednika i šefova vlada država i raznih organizacija, sa obaveštenjem da mogu da dostave snimljene govore koji će biti emitovani u direktnom programu komemoracije 11. jula.

Stiglo je oko 35 poruka, među kojima su i američkog državnog sekretara Majka Pompea i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Sarajevu odata počast žrtavama genocida koje će biti ukopane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2020

Građani Sarajeva ispred zgrade Predsjedništva BiH odali počast žrtvama genocida u Srebrenici. Tužna kolona s posmrtnim ostacima žrtava genocida 1995. godine koja je u četvrtak (9.juli) krenula iz Visokog prema Potočarima, zaustavila se u 12 sati kratko ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.