Ivanov ima još deset dana da poveri mandat Zaevu

Izvor: B92, 09.Maj.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov ima još deset dana da poveri mandat Zaevu

Skoplje -- Predstavnik albanske stranke DUI Talat Džaferi je od danas zvanično predsednik Sobranja, nakon što je u Službenom glasniku objavljena odluka o njegovom izboru.

Makedonskom predsedniku Đorđu Ivanovu praktično od danas teče rok od 10 dana tokom kojeg on treba da odluči da li će mandat za sastav nove vlade dodeliti lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Zaev je okupio parlamentarnu većinu uz pomoć tri albanske stranke - DUI, Besa i Savez Albanaca, a ključni problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tzv. "tiranska platforma", koja predviđa poboljšanja za Albance u Makedoniji, a Ivanov smatra da taj dokument nanosi štetu integritetu i suverenitetu zemlje.

Dažefi je inače ranije rekao da ukoliko Ivanov ne bude dao mandat Zaevu, vlada će biti formirana u Sobranju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanov dobio rok od 10 dana da dodeli mandat Zaevu

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2017

Predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi, nakon objavljivanja odluke o njegovom izboru u Službenom listu, ponovo je obavestio predsednika Makedonije Đorđa Ivanova o formiranoj parlamentarnoj većini...Džaferi je u jednoj televizijskoj emisiji rekao da počinje da teče desetodnevni rok u kome...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.