Ivanov: Većina migranata koristili usluge kriminalnih grupa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Većina migranata koristili usluge kriminalnih grupa

Makedonski predsjednik Gjorge Ivanov izjavio je danas da je 90 posto migranata koji su prošli kroz Makedoniju koristilo usluge kriminalnih grupa da bi stigli do Evrope.

"Prema posljednjem izvještaju Europola profit kriminalnih struktura koje nude usluge migrantima prošle godine bio šest milijardi eura", rekao je Ivanov.

Ivanov je na skupu "Geostrateški i geopolitički položaj Makedonije u uvjetima migrantske i izbjegličke krize" rekao da je za izbjegličke rute specifično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << to da se poslije zatvaranja jedne, otvaraju druge.

"Zato je nužan  naučni pristup tome što se događa u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji. Sve dok postoje ekonomska raslojavanja, sigurnonsi rizici i sukobi bićemo izloženi ovim migrantskim krizama", ocijenio je makedonski predsjednik.

Drordje Ivanov je rekao da je migrantska kriza, osim što je izazov, i mogućnost za vraćanje osjećaja državnosti i odgovornosti kod političkih partija u Makedoniji, i onih na vlasti i u onih u opoziciji.

"Partije ne smiju   zloupotrebljavati krizu za uskopartijske interese i osvajanje jeftinih dnevnopolitičkih poena u predizbornom periodu. Mora se staviti  točka na političku krizu i na pogubnu politiku podjeljenosti u Makedoniji", rekao je Ivanov.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.