Ivanić: Cela BiH bi posle izbora mogla postati Mostar

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Cela BiH bi posle izbora mogla postati Mostar

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ponovo je upozorio da BiH, zbog nepostojanja dogovora Bošnjaka i Hrvata u vezi sa Izbornim zakonom, ulazi u krizu, koja bi mogla dovesti do toga da, posle izbora, "cela BiH postane Mostar".
Mladen Ivanić je podsetio da je još pre šest meseci upozoravao da je Izborni zakon BiH najveći problem koji će optereti BiH, ali da to niko nije ozbiljno shvatao. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Verujem da će to pitanje opterećivati i celu ovu godinu. Mislim da su male šanse da se postigne neka vrsta dogovora, jer je značajno različit pogled na sadržaj i ne verujem da može doći do određenog približavanja u vezi s ovim pitanjem", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.
Ivanić je istakao da smatra da bi bilo dobro da predstvanici SDA i HDZ "pošteno i otvoreno razgovaraju i pokušaju da postignu dogovor, jer to neće rešiti ni hrvatski ni turski predsatvnici", prenela je Fena.
"Nažalost, zbog nedostatka komunikacije, nisam optimista da će se to dogoditi i bojim se da BiH polako, ali sigurno ulazi u ozbiljnu političku krizu, koja može dovesti do toga da, posle izbora, cela BiH postane Mostar", zaključio je Ivanić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanić: Cela BiH bi posle izbora mogla postati "Mostar"

Izvor: Blic, 09.Jan.2018, 09:45

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ponovo je upozorio da ova država, zbog nepostojanja dogovora Bošnjaka i Hrvata u vezi sa Izbornim zakonom, ulazi u krizu, koja bi mogla dovesti do toga da, posle izbora, "cela BiH postane Mostar"...Podsetio je da je još pre šest meseci upozoravao da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.