Istraga zbog pljačke u Duždevoj palati, među uhapšenima i državljanin Srbije

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog pljačke u Duždevoj palati, među uhapšenima i državljanin Srbije

Hrvatska policija je, posle višemesečne intenzivne saradnje sa italijanskim kolegama, uhapsila četvoricu svojih državljana, a potom i državljanina Srbije, koji su osumnjičeni za krađu nakita vrednog milione dolara iz Duždeve palate u Veneciji.

Nakit je ukraden u januaru ove godine iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža", prenosi Hina.
Kolekcija je neprocenjive vrednosti, a ukraden je par minđuša od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara i broš od platine i rubina, vredan oko pola miliona dolara, saopštila je policija.
Hrvatski MUP je saopštio da su uhapšena četvorica hrvatskih državljana, od kojih se jedan povezuje sa poznatom međunarodnom kriminalnom grupom "Pink Panter".
"Protiv uhapšenih hrvatskih državljana vodi se krivični postupak pred sudom u Veneciji, a uhapšeni su na području zagrebačke i istarske policijske uprave, na osnovu evropskih poternica", dodaje se u saopštenju policije.
"U sklopu iste akcije danas je na graničnom prelazu Tovarnik uhapšen i peti osumnjičeni, 54-godišnji državljanin Srbije", navela je hrvatska policija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatski "Pink panter" krao nakit u Duždevoj palati u Veneciji

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2018, 01:17

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji Nakon višemesečne intenzivne saradnje sa italijanskom policijom, hrvatska policija je uhapsila četvoricu hrvatskih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.