Imovina porodice Marović uskoro pod lupom crnogorskog tužilaštva

Izvor: RTS, 19.Mar.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina porodice Marović uskoro pod lupom crnogorskog tužilaštva

Tužilaštvo Crne Gore detaljno će ispitati poreklo imovine koju porodica Marović poseduje u toj zemlji, kao i da li su Marovići imali tajni račun u Švajcarskoj na kojem je u jednom periodu bilo oko četiri miliona dolara i kako su taj novac stekli.
Crnogorsko tužilaštvo će proveriti da li je porodica Marović imala tajni račun u švajcarskom ogranku banke HSBC, objavile su podgoričke Vijesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Specijalno tužilaštvo istragu o navodnim milionima porodice potpredsednika DPS-a Svetozara Marovića koje su skrivali na tajnom računu u švajcarskom ogranku banke HSBC, vodi na više nivoa, prenosi Tanjug.
Jedno od spornih pitanja o bogatstvu Marovića otvoreno je i prošlog četvrtka nakon emisije televizije Vijesti, a u kojoj je direktorka MANS-a Vanja Ćalović crnogorskoj javnosti pokazala dokument koji svedoči da je njegova supruga Đorđina Marović početkom 2012. godine kupila objekat od 300.000 evra u Budvi, a potom potrošila još skoro 400.000 da ga sruši i izgradi novi.
Neće samo ovaj Marovićev objekat biti pod lupom Tužilaštva, navode Vijesti i dodaju da će se na meti provera naći svi objekti koje poseduje porodica Marović, tačnije, biće proverena sva njihova imovina i način na koji su je stekli.
Provere će sigurno potrajati jer, prema podacima sa sajta Komisije za sprečavanje sukoba interesa, Marovići poseduju više stanova i poslovnih prostora u Budvi, kao i jednu kuću, zatim stan u Podgorici i zemljište u Krimovici kod Kotora.
Putem međunarodne pravne pomoći specijalna tužiteljka Đorđina Ivanović zatražiće od banke da joj dostavi podatke ko je i kada uplaćivao novac, na koji način, ko je podizao novac s tog računa i da li je možda preusmeravan na neki drugi račun i na koji.
Dokumenta koja je objavio međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, pokazuju da je novac u švajcarskoj banci bio na računu Marovićeve supruge Đorđine u periodu od 2006. do 2007. godine.
Pristup računu imao je i Svetozar Marović, ali i njihov sin Miloš, pišu Vijesti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.