I kosovski vojnici na vojnoj vežbi u Hrvatskoj!

Izvor: Mondo, 19.Maj.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "kosovski vojnici" na vojnoj vežbi u Hrvatskoj!

Na međunarodnoj vojnoj vežbi "Hitni odgovor 19", koja se održava na teritoriji Hrvatske, izvršen je vazdušni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Navodi se da se vežba izvodi od 10. maja do 6. juna na hrvatskom vojnom poligonu u Slunju i u kasarni "Josip Jović" Udbina, kao i na području Slovenije i Mađarske, prenosi Hina.

Hrvatsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ministarstvo je među 1.600 vojnika koji učestvuju u vežbi - iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD, Albanije, Crne Gore, Poljske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Litvanije, Severne Makedonije, BIH, Italije i Nemačke, ubrojilo i "pripadnike oružanih snaga Kosova".

Navodi se da ovu vežbu planira i vodi Komanda američkih snaga za Evropu (USEUCOM) sa težištem na uvežbavanje snaga zemalja članica A-5 inicijative.

U ovoj inicijativi, koja nosi naziv i Američko-jadranska povelja, članice su Albanija, Hrvatska, Severna Makedonija, Crna Gora, BiH i SAD, dok je Srbija 2008. godine dobila status posmatrača.

NATO vežba u Hrvatskoj
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hitni odgovor": I "kosovski vojnici" na NATO vežbi u Hrvatskoj

Izvor: B92, 19.Maj.2019

Zagreb/Slunj -- Na međunarodnoj vojnoj vežbi "Hitni odgovor 19" izvršen je vazdušni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja, u Hrvatskoj...Hrvatsko Ministarstvo odbrane navodi da se vežba izvodi od 10. maja do 6. juna na hrvatskom vojnom poligonu u Slunju i u kasarni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.