Hrvatska raspoređuje policiju prema Crnoj Gori

Izvor: RTS, 02.Okt.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska raspoređuje policiju prema Crnoj Gori

Više od 150 specijalaca raspoređeno je u bazu Plat kod Dubrovnika, piše portal Dubrovnik.net. Njihov dolazak, mediji su povezali sa mogućom promenom izbegličke rute, preko Crne Gore do Hrvatske. Premijer Hrvatske Zoran Milanović demantovao navode da se tu sprema prihvatni centar za izbeglice. Hrvatska policija još bez komentara.
Kroz Dubrovnik je prošlo dvadesetak kombija sa ukupno 160 specijalaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su odmah smešteni u bazu Plat, a njihov dolazak se povezuje s fizičkom odbranom granice na jugu, javlja portal Index.hr.

Hrvatski premijer Zoran Milanović demantovao je glasine da se u Pločama priprema prihvatni centar za izbeglice i dodao da je polcija tu "za svaki slučaj".
"Moje kolege su juče kontaktirale crnogorsku stranu. Oni znaju koji su njihovi interesi i ovde neće dovoditi ljude. Tu je policija za svaki slučaj, ali ova granica neće biti propusna. Tu neće moći da se prođe, već na sever, ali i tamo na način, kako naši građani neće imati poteškoća", naveo je Milanović.
Milanović je dodao da će sve to funkcionisati "dok Nemačka ne kaže dosta, ne nama, nego Grčkoj i Turskoj".
Ranije je portal Dubrovnik.net javio da su hrvatske vlasti su, navodno, počele da spremaju napuštenu kasarnu u Pločama, gde bi mogle da budu smeštene policijske snage koje će kontrolisati prihvat novog talasa izbeglica.
Dubrovnik.net je objavio da je od ljudi ispražnjena i kasarna u Pločama i da se čisti i u nju se unose ležajevi.
Vest o dolasku hrvatskih specijalaca usledila je nekoliko sati pošto je crnogorska ministarka za rad Zorica Kovačević rekla da je ta država, za prihvat izbeglica, spremila oko 1.000 šatora, dvadesetak auto-prevoznika i 600 ljudi.
"Prvi kamp bi trebalo da nikne u mestu Krenza, u blizini prelaza Božaj. Spremamo se za prihvat do 2.000 ljudi", dodala je Kovačevićeva.
Takođe prema nezvaničnim informacijama, nekoliko hiljada izbeglica trenutno se nalazi u Albaniji, i njihova namera je da preko Crne Gore i Hrvatske dođu do razvijenijih evropskih zemalja, u prvom redu Nemačke.
Poslednjih dana bilo je dosta polemike o tome da li je južna granica nova ruta preko koje će izbeglice ulaziti u Hrvatsku, a vlasti su nekoliko puta ponovile da izbeglice neće biti puštene.
MUP je saopštio da podaci o raspoređivanju policije u okolini Dubrovnika nisu dostupni javnosti.
"U skladu sa Uputstvom o načinu dnevnog raspoređivanja policijskih službenika i vođenju registra službenih poslova, podaci o raspoređivanju policijskih službenika nisu javno objavljivi podaci, pa iz navedenog razloga ne možemo da odgovorimo na vaša pitanja", rečeno je Indeksu u hrvatskoj policiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatska raspoređuje policiju prema Crnoj Gori

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Okt.2015

Više od 150 specijalaca raspoređeno je u bazu Plat kod Dubrovnika, piše portal Dubrovniknet. Njihov dolazak povezuje se mogućom promjenom izbjegličke rute, preko Crne Gore do Hrvatske. Hrvatska policija još bez komentara. Kroz Dubrovnik je prošlo dvadesetak kombija sa ukupno 160 specijalaca, koji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.