Hrvatska, prvi gej brak sklopljen između dva zatvorenika

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, prvi gej brak sklopljen između dva zatvorenika

U hrvatskom zatvorskom sistemu prvi put se dogodilo da homoseksualni par koji služi kaznu u Gospiću, stupi u brak.
Kako je preneo Večernji list zvaničnih podatka o ovom događaju nije bilo, ali je u javost procirilo nekoliko zanimljivih detalja ovog venčanja.
Dva muškarca su do zgrade Gradske uprave Gospića dovezeni vozilom za transport zatvorenika, a iz vozila su izašli a lisicama na rukama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u pratnji stražara.
Venčanju su mogli da prisustvuju samo kumovi i stražari.
Taj čin je trebalo da se dogodi i ranije, ali mladenci nisu mogli da pronađu kumove, piše Lika online.
Matičarka je profesionalno obavila posao kao i stražari.
Ipak, kako stroga zatvorska pravila ne predviđaju bračnim partnerima boravak u istoj jedinici, jedan od mladenaca biće prebačen u drugi zatvor.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatska: Prvi gej brak sklopljen u zatvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2016

Dva sredovečna zatvorenika koji služe kaznu u Gospiću prvi su homoseksualni par koji je sklopio brak u nekom hrvatskom zatvoru. Kako je preneo zagrebačkii Večernjji list zvaničnih podatka o ovom događaju nije bilo, ali je u javost procurelo nekoliko zanimljivih detalja ovog vjenčanja. “Mladenci”...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.