Hrvatska, požari od Hvara do Velebita

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, požari od Hvara do Velebita

U Hrvatskoj požari od Hvara do Velebita, a vatra se približila Zadru, javljaju hrvatski mediji.
Stanje na nekim mestima zahvaćenim požarima u Hrvatskoj i dalje je kritično, a kako javlja Antena Zadar, požari su se približili Zadru.

Veliki broj kanadera i er traktora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica.
"Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tamo deo snaga. Jako smo razvučeni na mestima požara, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje", naveo je zapovednik Javne vatrogasne službe Zadar Željko Šoša.
Vatrogasna služba grada Zadra navodi da samo Vir ne gori. U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj, javili su hrvatski mediji.
"Veliki požar koji je u nedelju uveče krenuo kod Turnja u ponedeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure", ukazao je Šoša.
"Požar se proteže na nekoliko kilometara, situacija nije dobra, izmiče kontroli, jer je teren delom nepristupačan i duva jaka bura. Branimo kuće, vinograde, poljoprivredne objekte, ali još uvek nema govora o saniranju požara", rekao je za Hinu Šoša.
Hrvatski portal Indeks u međuvremenu je javio da je stanje na auto-putu A1 kod Benkovca haotično zbog požara, a vozači koji su jedno vreme stajali u koloni okrenuli su vozila u suprotnom smeru kako bi pobegli od nadolazeće vatre.
Ranije je javljeno da je na ostrvu Hvar, kod Starigrada, na poluostrvu Kabal u Starom Gradu oko devet časova izbio je požar koji gase kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage sa tog ostrva.

Kako se navodi, radi se o velikom šumskom požaru koji se zbog jake bure širi u svim smerovima, zbog čega je hrvatsko ministarstvo odbrane uputilo dva kanadera i dva helikoptera za gašenje požara kao ispomoć, prenosi hrvatski portal Indeks.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Besni požar na Hvaru, vatrena buktinja se otela kontroli! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2017

Veliki šumski požar gase kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage na ostrvu...Na ostrvu Hvar, kod Starigrada, na poluostrvu Kabal u Starom Gradu jutros posle devet sati izbio je požar koji gase kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage sa tog ostrva...Katastrofa u...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.