Besni požar na Hvaru, vatrena buktinja se otela kontroli! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besni požar na Hvaru, vatrena buktinja se otela kontroli! (FOTO)

Veliki šumski požar gase kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage na ostrvu.

Na ostrvu Hvar, kod Starigrada, na poluostrvu Kabal u Starom Gradu jutros posle devet sati izbio je požar koji gase kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage sa tog ostrva.

Katastrofa u centru grada: Požar bukti od jutros, gust crni dim se širi, građani očajni (FOTO, VIDEO)

Kako se navodi, radi se o velikom šumskom požaru koji se zbog jake >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bure širi u svim pravcima, zbog čega je hrvatsko Ministarstvu odbrane uputilo dva kanadera i dva helikoptera za gašenje požara kao ispomoć, prenosi Index.hr.

Koliko je ozbiljna situacija, govori činjenica da je auto-put kod Benkovca zatvoren, a svedoci javljaju da su se vozači, koji su stajali u koloni, okrenuli i voze u suprotnom smeru kako bi pobegli od nadolazeće vatre.

Za sada nema podataka o ugroženim objektima, a prema rečima svedoka, dim se vidi i iz Splita.

BESNI POŽAR NA HVARU! Zbog vatre zatvoren autoput kod Benkovca https://t.co/xanlrAGbVn

Kolone vozila su na putu, izveštavaju meštani.

"Iako su s požarišta otišla dva kanadera, situacija nije bitno bolje nego pre pola sata. Požar trenutno gasi jedan kanader i jedan helikopter. Dobra je vest da je vetar malo oslabio, a loša da se popodne očekuje promena smera. Sada pumpe prebacujemo po uvalama", komentarisao je Antonio Škarpa, gradonačelnik Starog Grada i dugogodišnji vatrogasac.

Horor u Hrvatskoj: Devojka je krvava istrčala iz toaleta i vrištala: "Upomoć, silovanje"!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAN KONTROLE: Požar u Starom gradu na Hvaru

Izvor: Mondo, 21.Avg.2017

Kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage gase požar koji je jutro izbio na poluostrvu Kabal u Starom gradu na Hvaru. Gori do Velebita, haos zbog dima na autoputu kod Benkovca...Foto: youtube/screenshot Ilustracija..Požar je buknuo jutros posle 9 časova. Lokalni vatrogasci su uspeli...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.