Hrvatska policija sprovodi istragu o napadu na Srbina

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska policija sprovodi istragu o napadu na Srbina

Policijska uprava primorsko-goranska saopštila je da sprovodi istragu u vezi sa događajem u kojem je 20. avgusta u Viškovu kod Rijeke povređen hrvatski državljanin, inače srpski povratnik.
Navedeno je da traje kriminalistička istraga kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti, kao i učesnici tog događaja, prenosi Hina.

Policija će, po završetku istrage obavestiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnost, navodi se u saopštenju.
Kako je objavljeno u medijima, 70-godišnjak Dobrivoje Arsić, koji živi u Viškovu, po dolasku na parking ispred zgrade, zatekao je automobil na mestu na kojem obično parkira.
Zatražio je od komšije kod kojeg je bio vlasnik automobila da ga premesti, ali je on to odbio, pa se Arsić parkirao ispred njegovog automobila.
Arsić je rekao da je više osoba s parkinga počelo da ga vređa po nacionalnoj osnovi i udara njegovo vozilo.
Pošto je zvao policiju, nastavili su da ga vređaju, a potom su ga udarili nekoliko puta u glavu i grudi.
Istakao je da su mu policijci po dolasku rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.
Arsić se obratio Srpskom narodnom vijeću (SNV), a njihov pravni savetnik Milan Eraković rekao je medijima da protiv napadača nisu podnete prekršajne prijave, nego samo protiv Arsića, što je Policijska uprava primorsko-goranska negirala, prenela je Hina.
Eraković je rekao da je SNV, uz Arsićevu saglasnost, podnelo kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja za kažnjivo delo pretnje, nanošenja telesnih povreda i uznemiravanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.