Hrvatska danas slavi Oluju u Kninu, bez predstavnika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 08:19

Hrvatska danas slavi Oluju u Kninu, bez predstavnika Srbije

Prema prvim podacima kninske policije na obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije Oluja ove godine se okupilo značajno manji broj ljudi u odnosu na prethodne godine - svega oko 2.500.

Dnevni deo programa obeležavanja je završen, a večeras se očekuje koncert Orkestra Oružanih snaga i vatromet na Kninskoj tvrđavi.

Iz policije je za zagrebačku N1 tv. rečeno da incidenti nisu registrovani i da nije bilo prekršajnih prijava.

A da li će biti povoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za njihovo postupanje videće, kažu, kada budu pregledali snimke sa obeležavanja.

Inače, osim u Kninu, praznik je obeležen i u drugim delovima Hrvatske.

Slavlje, koje Hrvatska obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan branitelja, počelo sinoć bakljadom na Krčkom mostu i riječkom Molo Longo u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Tokom 4. i 5. avgusta iz Hrvatske je proterano između 200.000 i 250.000 Srba, dok je nešto manje od 2.000 njih ubijeno ili se vode kao nestali, što je najveći egzodus jednog naroda nakon Drugog svetskog rata.

Bakljada je bila i u Metkoviću.

Na riječkom Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata položeni su venci i zapaljene sveće.

"Zaista smo zahvalni svim braniteljima koji su omogućili jedinstvenu i celovitu Hrvatsku", rekla je zamenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Tristotinak golubova pismonoša u "Letu za slobodu" pušteno je na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskoga rata u Vukovaru.

Simbolično u 9.43 venci i sveće i u Osijeku, kod kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi.

U Puli - mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije.

U Muzeju Domovinskog rata na Srđu, koji je bio prva crta obrane Dubrovnika, otvorena je virtualna izložba ''Dani ponosa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska slavi "Oluju"; U Knin stigao državni vrh VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 05.Avg.2021

Knin -- Polaganjem venaca kod Spomenika hrvatske pobede "Oluja 95" u Kninu jutros je počela svečanost obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti...Obeležava se i Dan hrvatskih branitelja, kao i 26. godišnjica vojno-policijske operacije "Oluja"...Vence su položili predsednik Hrvatske Zoran...

Nastavak na B92...

HRVATSKA OBELEŽAVA OLUJU Državni vrh se okupio u Kninu, Plenković i Milanović položili vence (FOTO)

Izvor: Blic, 05.Avg.2021

U Kninu se danas održava centralna svečanost povodom 26. godišnjica vojno-policijske operacije "Oluja", koja se u toj zemlji slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i kao Dan hrvatskih branitelja.

Nastavak na Blic...

Plenković u Kninu: Nikome nećemo dopustiti da dovodi u pitanje "odbrambeni karakter Oluje"

Izvor: RTS, 05.Avg.2021

Za Srbe su ovo dani tuge, u Hrvatskoj se "Oluja" slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i kao Dan hrvatskih branitelja. Centralna svečanost je u Kninu, u prisustvu državnog vrha, ali ove godine bez predstavnika srpske nacionalne manjine. . I ova godišnjica vojno-policijske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.