Hrvatska: Dvostruka kazna za PETOKRAKU na svinjcu

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Dvostruka kazna za PETOKRAKU na svinjcu

Jedan 58-godišnjak s područja Đulovca, mesta kod Daruvara, postavljao je novo krovište na svinjcu u svom dvorištu i okačio zastavu s petokrakom.

Foto: Mondo/Goran Sivački

On je umesto zastave Republike Hrvatske, postavio zastavu Socijalističke Republike Hrvatske, dakle s istim rasporedom boja, ali s crvenom zvezdom umesto šahovnice.

Muškarca je, kako javlja lokalni portal Danica.hr, neko od komšija odmah prijavio za provokaciju pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su mu u dvorište u subotu oko 15 sati banuli daruvarski policajci.

Oduzeli su mu neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog “prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsednika RH”.

Prema citiranom zakonu, priti mu "novčana kazna u dinarskoj protivrednosti od 20 do 50 DEM".

Dakle, zato što je okačio staru zastavu Hrvatske, preti mu i stara kazna - ona u nemačkim markama koja se preračunava u dinare, valutu bivše Jugoslavije.

Zakon se, naime, nije menjao od 1993. godine.

Tako čoveku iz Đulovca zbog zastave iz bivše države, barem službeno, preti kazna u valuti bivše države, a Republika Hrvatska želi da ga kazni jer na svinjac nije postavio njenu službenu zastavu, prenosi Indeks.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.