Izvor: Radio 021, 25.Jul.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okačio zastavu Socijalističke Republike Hrvatske na svinjac - ispisana mu kazna u nemačkim markama

Jedan 58-godišnjak s područja Đulovca, mesta kod Daruvara u Hrvatskoj, protekli vikend postavljao je novi krov na svinjac u svom dvorištu i na njega okačio hrvatsku zastavu.

Međutim, umesto zastave Republike Hrvatske, postavio je zastavu Socijalističke Republike Hrvatske, dakle s istim rasporedom boja, ali sa crvenom zvezdom umesto šahovnice.

Muškarca je, kako javlja lokalni portal Danica.hr, neki od suseda odmah prijavio za provokaciju pa su mu u dvorište u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << subotu oko 15 časova došli policajci. Oduzeli su mu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog "prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH i zastavi i lenti Predsednika RH".

Prema citiranom zakonu, preti mu "novčana kazna u dinarskoj protivvrednosti od 20 do 50 DEM". Dakle zato što je okačio staru zastavu Hrvatske, preti mu i stara kazna - ona u nemačkim markama.

Zakon se, naime, nije menjao od 1993. godine.

Tako čoveku iz Đulovca zbog zastave iz bivše države, barem službeno, preti kazna u novcu iz bivše države.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kažnjen zbog zastave s petokrakom na svinjcu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2019

ZAGREB - Stanovnik Ðulovca kod Daruvara proteklog je vikenda postavljao novi krov na svinjcu u svom dvorištu, a umjesto šahovnice postavio je zastavu bivše socijalističke Hrvatske sa petokrakom, prenio je portal Index.hr.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.