Hapšenje zbog organizovanog kriminala u RS

Izvor: RTS, 21.Maj.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog organizovanog kriminala u RS

Na području Banja Luke i Trebinja u toku je hapšenje više osoba zbog organizovanog kriminala. Uhapšeno je 17 lica među kojima i četiri policijska službenika. Hapšenja i u Dubrovniku.
U policijskoj akciji '"Maska" koju na području centara javne bezbednosti Banjaluka i Trebinje sprovode policijski službenici Kriminalističke policije MUP- a Srpske i pripadnici Centra javne bezbednosti Trebinje, uhapšeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 17 lica, među kojima i četiri policijska službenika, potvrdio je direktor policije Srpske Gojko Vasić.  

Vasić je istakao da su ta lica bila uključena u organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem droge, prenosi televizija Republike Srpske.
"Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posedovanje oružja", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.
On je naveo da je policija Srpske, u saradnji sa hrvatskom policijom, poslednjih šest meseci, a u BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, sprovodila aktivnosti koje su rezultirale jutrošnjim hapšenjima nekoliko lica i pretresima objekata.
Aktivnosti se koordinirano sprovode s Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, gde dubrovačka policija sprovodi hapšenja.
Akciju kodnog naziva "Maska" od jutros sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u saradnji s Centrom javne bezbednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde.
Pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH akcija se sprovodi u cilju dokumentovanja krivičnog dela organizovani kriminal, u vezi sa neovlašćenim prometom opojnih droga i krijumčarenjem tokom poslednjih šest meseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, javlja Fena.
Hapšenja u Dubrovniku
U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima jutros je u Dubrovniku razbijena grupa koja se duže vreme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, javili su hrvatski mediji.

Akcija još traje, a privedeno je nekoliko osoba.
Kako navodi Hrvatska televizija, članovi osumnjičene grupe drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine i preprodavali je na dubrovačkom području.
Policija je tokom akcije pretražila više kafića, stanova i jedan brod.  Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, na putnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cevima".
"Akcija se sprovodi za krivična dela u nadležnosti USKOK-a", kratko je u telefonskoj izjavi Hini potvrdila zamenica portparola dubrovačke policija Andrijana Biskup.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.