Granicu Crne Gore će nadzirati i policajci i dronovi Austrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2021, 17:10

Granicu Crne Gore će nadzirati i policajci i dronovi Austrije

Austrija će u Crnu Goru uputiti osam policajaca i četiri drona, kako bi pomogla crnogorskoj policiji u nadziranju granice.

To je dogovoreno tokom sastanka ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera sa crnogorskim kolegom Sergejem Sekulovićem tokom posete Podgorici.

Policajci i dronovi iz Austrije treba da pomognu crnogorskoj policiji u nadziranju državne granice i sprečavanju ilegalne migracije.

Nehameru je ovaj bilateralni dogovor važan jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za taj region ne postoji mandat Fronteksa.

Još tokom ove godine policajci iz Austrije i dronovi treba da stignu u Crnu Goru.

Četiri od osam policajaca su specijalizovani za upravljanjem dronovima, rekao je Nehamer.

On je istakao da austrijski policajci u Crnoj Gori svojim aktivnostima čuvaju i austrijske granice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.