Građani blokirali ulaz na gradilište vrtića u Baru, intervenisala policija

Izvor: RTS, 15.Feb.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani blokirali ulaz na gradilište vrtića u Baru, intervenisala policija

Uz asistenciju policije, na gradilište vrtića u Baru jutros je ušao bager, nakon što su sinoć građani sprečili uvođenje mehanizacije u dvorište gimnazije u kome se gradi vrtić. Troje aktivista privedeno u policiju, a među njima ima i žena.
Građani Bara i jutros su se okupili ispred gradilišta, ali nisu mogli da spreče ulazak bagera, prenela je RTCG.

Grupa od tridesetak građanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivista blokirala je sinoć ulaz na gradilište vrtića kod gimnazije "Niko Rolović", da bi sprečili ulazak bagera.
Portal Jedro prenosi da je troje aktivista privedeno u policiju, a među njima ima i žena.
Na snimku objavljenom na Fejsbuku jedna aktivistkinja vikala je policiji da je trudna i da je ne diraju i puste na miru.
U dvorištu barske Gimnazije, 17. januara posečena su 94 stoletna stabla čempresa, nakon čega je usledila reakcija građana Bara, koji od tada svake nedelje organizuju proteste.
Aktivisti traže obustavu radova na spornoj lokaciji, a zahtevaju i da se na istoj ponovo zasade čempresi, te da nadležni za vrtić odrede drugu lokaciju, prenosi portal CDM.
Građanski pokret URA predao je jutros zahtev za dostavljanje informacije načelniku Centra bezednosti u Baru koji se odnosi na informacije oko intervencija policije u dvorištu gimnazije "Niko Rolović" u Baru. 
Demokratska Crna Gora saopštila je da oštro osuđuje sinoćna i jutrošnja dešavanja u Baru.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje aktivista privedeno u Baru, počela gradnja vrtića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Feb.2019

Policija je i jutros privela troje građanskih aktivista koji su pokušavali da spriječe ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru, objavili su lokalni mediji. Građani su se jutros okupili ispred gradilišta kako bi pokušali da spriječe ulazak mehanizacije. Barani su i sinoć pokušali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

INCIDENTI U BARU Policija odvlačila građane sa protesta ispred vrtića, TRUDNICA IZGUBILA BEBU (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Feb.2019

Građani Bara jutros su se okupili u pokušaju da spreče ulazak bagera na gradilište vrtića u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", tom prilikom je intervenisala policija, a privedeno je i pet osoba. Jedan od privedenih bila je i trudnica I. M. (34) koja je nekoliko sati kasnije izgubila bebu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.