Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Pogrešila sam, Za dom spremni nije stari hrvatski pozdrav

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Zagrebu da je pogrešila kada je za ustaški pozdrav "Za dom spremni" rekla da je stari hrvatski pozdrav.

"Kad je reč o pozdravu 'Za dom spremni', da, ja sam počinila grešku kada sam rekla da je to istorijski pozdrav i to zato što mi je to više puta rekao neko od mojih savetnika", rekla je predsednica na konferenciji za novinare povodom četiri godine mandata.

Ona je dodala da "prihvata činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koju su rekli istoričari da to nije istorijski hrvatski pozdrav".

"On je neprihvatljiv - kompromitovan i neprihvatljiv", rekla je hrvatska predsednica objasnivši da je to bila poenta i njene sporne izjave iz 2017. u kojoj je ustaški pozdrav nazvala starim hrvatskim pozdravom koji je "kompromitovan" u vreme NDH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolinda o pokliču "Za dom spremni": Pogrešila sam

Izvor: Mondo, 16.Feb.2019

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Zagrebu da je pogrešila kada je za ustaški pozdrav "Za dom spremni" rekla da je stari hrvatski pozdrav...Foto: Tanjug/Hina/Tomislav Pavlek Kolinda Grabar Kitarović.."Kad je reč o pozdravu 'Za dom spremni', da, ja sam počinila grešku...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.