Gojko Perović besno poručio: Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili SU SVAKU MERU, smesta pustite episkopa Joanikija

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2020, 00:10

Gojko Perović besno poručio: "Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili SU SVAKU MERU, smesta pustite episkopa Joanikija"

Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece "Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije", Gojko Perović."Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece – a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je to građanstvo koje je samo pre mesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku meru”, kazao je Perović u izjavi dostavljenoj Vijestima.On ocenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mere koristi za progon Crkve.“O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu izneti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku – to je naš zajednički narod – koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru. “, poručio je Perović.On je tražio da se momentalno prestane sa “protivzakonitim i neosnovanim držanjem” vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIO PORUČIO POLICIJI: Prestanite sa nasiljem, među povređenima ima i dece

Izvor: Kurir, 14.Maj.2020

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je sinoć rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.