Gojko Perović besno poručio: Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili SU SVAKU MERU, smesta pustite episkopa Joanikija

M. S.

13. 05. 2020. u 22:38

Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece

Гојко Перовић бесно поручио: Полицијски и судски органи црногорске власти превршили СУ СВАКУ МЕРУ, сместа пустите епископа Јоаникија

Foto: N.Karlić

"Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije", Gojko Perović.

"Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece – a sve je to građanstvo koje je samo pre mesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku meru”, kazao je Perović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

On ocenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mere koristi za progon Crkve.

“O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu izneti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku – to je naš zajednički narod – koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru. “, poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa “protivzakonitim i neosnovanim držanjem” vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

anaig

13.05.2020. 23:01

Oce Gojko, ne razumiju oni jezik dobra. Njima je zlo u mislia, rijecima i djelima. Ne razumiju oni govor ljubavi. Bog neka im oprosti ako moze, ali ni Bog ne razumije sta rade, niti ga se stide niti plase. Bog neka vas cuva i sav svejkoliki srpski i ljudski rod.

Tof

13.05.2020. 23:22

Sta je ovo???.Pa mi Srbi dok idemo mirnim putem uvek budemo grbavi.Treba da uzvratimo ne samo u CG vec i na Kosovu,da vidis kako bih kukali!!.Srbi gde god bili samo slozno.

Mile

14.05.2020. 04:59

@İgor - Nema potrebe da mi ista rasturamo, na zalost vi sami sasvim dovoljno cinite

Mita Popov

14.05.2020. 10:33

@İgor - Šta će vam ovakva prepiska. Ovo su sve gluposti. Zašto se ne sedne,utvrdi činjenično stanje i shodno tome dogovori. Niti može SPC biti sebična i sto posto u pravu,niti vlasti u Crnoj Gori. To šta ćemo se mi prepucavati ovde nema veze s mozgom.

Лазарев Град

14.05.2020. 00:59

@Igor:ми ћемо Гору,а вама ћемо оставити Црну,хохохохо ;)

Miloš Ilić

14.05.2020. 01:00

https://borba.me/privedeni-novinar-velisa-kadic-vise-sam-se-veceras-isplakao-nego-kad-mi-je-otac-umro/

Miloš Ilić

14.05.2020. 01:02

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/kadic-policija-mi-je-sasula-biber-spej-u-oci-naredila-da-izbrisem-snimke-iako-sam-bio-na-novinarskom-zadatku

Milica

14.05.2020. 07:38

Da li su privedeni napravili neki prekršaj ili krivično delo? Da li zakon važi za sve?