Fašizam bio personifikacija zla, ne sme da uživa podršku

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fašizam bio personifikacija zla, ne sme da uživa podršku"

Ljubljana -- Slovenačka javnost i levičarske organizacije uznemirene su zbog najave skupa ultradesničarske, neofašističke italijanske stranke Kaza paund u Trstu.

Tim povodom oglasio se i premijer Slovenije Marjan Šarec.

"Fašizam je bio personifikacija zla i danas ne sme da uživa podršku", naveo je Šarec u poruci na društvenim mrežama.

On je dodao da su zapadni krajevi Slovenije i slovenačka manjina u Trstu dugo patili pod fašizmom, pa nastup desničara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom gradu smatraju posipanjem soli na ranu, prenosi Hina.

Slovenački mediji navode da bi se u Trstu u subotu moglo okupiti u defileu gradom oko pet hiljada pristalica esktremne desnice i neofašista iz cele Italije.

Savez slovenačkih kulturnih udruženja u Trstu, najveća organizacija slovenačke manjine u Italiji, najavio je da će se njeni članovi pridružiti okupljanju levičara koji će održati kontramiting protiv skupa neofašista.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Miting neofašista i antifašista u Trstu

Izvor: RTS, 03.Nov.2018

Učesnici "šetnji" italijanske neofašističke stranke Kaza paund i antifašista koji su organizovali kontramiting skoro su se mimoišli u centru Trsta, ali je policija uspela da ih zadrži na razdaljini od nekoliko stotina metara, prenosi agencija "Ansa". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.