Evo šta su Amerikanci poručili Hrvatima oko spora sa Slovenijom

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta su Amerikanci poručili Hrvatima oko spora sa Slovenijom

Ambasada SAD u Hrvatskoj saopštila nakon objavljivanja presude Arbitražnog suda o graničnom sporu Slovenije i Hrvatse u Piranskom zalivu, da se Amerika neće opredeljivati ni za jednu od dve strane.

Pomenutom presudom 3/4 Piranskog zaliva je pripalo Sloveniji, koja je dobila i koridor u teritorijalnim vodama Hrvatske za prolaz do međunarodnih voda.

"I Sloveniji i Hrvatskoj dali smo do znanja da nećemo zauzimati strane u sporu. Na vladama obe zemlje koje su članice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU-a i NATO-a je da reše ovo bilateralno pitanje i uvereni smo da će to uspeti. Apelujemo na obe strane da ubrzano rade na donošenju rešenja", saopšteno je iz američke Ambasade u Zagrebu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je, nakon objavljivanja presude Arbitražnog suda, održao konferenciju za novinare na kojoj je ponovio da ta presuda ne obavezuje zvanični Zagreb i da je neće ni prihvatiti ni primenjivati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ambasada SAD: Nećemo se određivati u pogledu presude Arbitražnog suda o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske

Izvor: Blic, 29.Jun.2017

Ambasada SAD u Hrvatskoj saopštila nakon objavljivanja presude Arbitražnog suda o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske u Piranskom zalivu, da se Amerika neće opredeljivati ni za jednu od dve strane...Pomenutom presudom 3/4 Piransog zaliva je pripalo Sloveniji, koja je dobila i koridor u teritorijalnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.