Esterajh: Iza videa zbog kog je pao Štrahe stoje kriminalci

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esterajh: Iza videa zbog kog je pao Štrahe stoje kriminalci

Austrijske vlasti u slučaju video-snimaka od pre dve godine na Ibici, nakon čijeg objavljivanja je pala vlada, istražuju i moguću uključenost kriminalne organizacije.
Doskorašnji austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe morao je da podnese ostavku, kao i njegova desna ruka u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO) Johan Gudenus zbog video-snimaka od pre dve godine na kojima se vidi kako jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodnoj nećaki ruskog milijardera nude državne poslove za finansijsku podršku njihovoj stranci.

Ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešorn u dnevniku austrijske državne televizije ORF je rekao da se pretpostavlja da postoji više osoba koje stoje iza snimanja video-materijala na Ibici.
Bečki dnevnik Esterajh tvrdi da je jedinica koja se bavi ovim slučajem pokrenula istragu protiv više osoba zbog sumnje "kriminalnog udruživanja".
Radi se o najmanje dva detektiva i najmanje dva lica koja su pomagala da se Štraheu i Gudenusu postavi "video-klopka".

Prvi tragovi, prema pisanju lista, vode direktno u narko-scenu i u države istoka Evrope.
To znači, kako ističe dnevnik, da iza svega stoje kriminalci.
Do veza sa narko-scenom je istražne organe doveo bivši pripadnik obezbeđenja Štrahea, koji je bio umešan u aferu.
Policija ističe da se radi o opasnom okruženju, piše Esterajh.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Esterajh": Iza videa sa Ibice stoji kriminalna organizacija

Izvor: B92, 29.Avg.2019

Austrijske vlasti u slučaju video-snimaka od pre dve godine na Ibici, usled čijeg objavljivanja je pala vlada, istražuju i uključenost kriminalne organizacije...Doskorašnji austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe morao je da podense ostavku, kao i njegova desna ruka u Slobodarskoj partiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.