Džaferović o sastanku sa Sulejmanijem: Nebulozni pokušaj, propagandni udar iz Srbije

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović o sastanku sa Sulejmanijem: Nebulozni pokušaj, propagandni udar iz Srbije

Bošnjački član Predsedištva BiH, Šafik Džaferović, oglasio se povodom navoda Večernjih novosti da se sastajao sa ubijenim iranskim generalom Sulejamnijem.

Mediji su pisali je iranski general Kasim Sulejmani učestvovao u ratu u BiH 1993. i 1994. i da se tom priikom sastajao sa Džaferovićem, kao "nebulozni pokušaj" srpskih obaveštajnih službi i režimskih medija u Srbiji da ga dovedu u vezu sa ubijenim generalom.

Džaferović je u saopštenju, objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sajtu Predsedništva BiH, naveo da je razlog napada na njega to što on, kako kaže, predstavlja branu "još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govori istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja se zvaničnom Beogradu ne dopada i koju svojom propagandom nastoji da izmeni".

Novosti se u današnjem tekstu, čije je delove Tanjug preneo, pozivaju na diplomatske izvore u Sarajevu i pišu da je nedavno ubijeni iranski general Kasim Sulejmani učestvovao u ratu u BiH 1993. i 1994. godine, kada se susreo i sa Šefikom Džaferovićem, kao i da je Sulejmani već u maju 1992. godine u Armiji BiH imao 20 specijalaca iranske vojske, koji su napadali srpske položaje.

Džaferović tvrdi da se tim tekstom reciklira stara, "davno raskrinkana, laž velikosrpskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima", ali se ne osvrće na konkretne tvrdnje iznete u tekstu.

Ne bi se, kaže Džaferović u saopštenju, osvrnuo "ni jednim slovom" na objavljeni tekst da, kako kaže, nije reč o poruci koja mu se "putem režimskih srpskih medija šalje kao članu Predsedništva BiH".

"Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje da izmene", naveo je Džaferović.

Ta ideologija, kako tvrdi, nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim "udarima pokušava da ućutka bošnjačke političare i oslabi pozicije države BiH i posebno bošnjačkog naroda".

Ali, dodao je Džaferović, "novi propagandni udar iz Srbije" neće ga, navodi, "sprečiti da nastavi da iznosi istinu i dosledno se bori za interese Bosne i Hercegovine".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.