Dvoje srpskih državljana u Indiji u karantinu zbog sumnje na koronavirus

Izvor: VOA, 29.Jan.2020, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje srpskih državljana u Indiji u karantinu zbog sumnje na koronavirus

Srpski državljanin i njegova supruga od juče su u karantinu u gradu Goi u Indiji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom. Prema prvim informacijama koje su preneli indijski mediji, bilo je reči o studentu i njegovoj majci, ali beogradski mediji javljaju da se radi o bračnom paru iz Srbije. Oni su doputovali iz Kine u Gou na more, kada je muškarac primetio određene simptome, zbog čega se sam prijavio bolnici. Večernje novosti pišu da je bračni par dao krv na analizu i da bi rezultati trebalo da budu gotovi do četvrtka. "Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu", saopštili su indijski zvaničnici, dok je ministar zdravlja Visvadžit Rane rekao da je Srbin stigao preko Nju Delhija do plaže Kankona na jugu Goe. Jedan državljanin Srbije koji je boravio u Vuhanu stigao je u Beograd, prošao je medicinsku kontrolu, oseća se dobro i nema simptome koronavirusa, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ta osoba je jedan od pet srpskih državljana koji borave u Vuhanu, kaže Dačić i dodaje da jedan od preostalih ne želi da napusti Kinu, dok troje čeka evakuaciju iz grada, koja će se možda obaviti uz pomoć Francuske. Dačić kaže i da ne treba širiti paniku i nerealna očekivanja da će se obaviti evakuacija svih građana koji žive u Kini, budući da u ostalim gradovima nije proglašena zatvorena zona i funkcioniše saobraćaj. "Ako neko ima problem i da plati kartu, možemo da pognemo, ali je nemoguće izvršiti evakuaciju iz ovorenog grada, evakuacija se vrši iz područja koja su zahvaćena bolestima, ratom...", rekao je Dačić. Od posledica novog koronavirusa u Kini do sada su umrle 132 osobe, a obolelo je više od 6.056 ljudi, dok je van Kine, obolelo je 70 osoba u 19 država, od kojih je najmanje pet u SAD. Nekoliko zemalja već je preduzelo mere evakuacije svojih državljana iz Vuhana, prestonice kineske provincije Hubei, poput SAD i Japana, dok Australija, Novi Zeland, Južna Koreja, Francuska, Velika Britanija i Indija to nameravaju da preduzmu u skorije vreme.    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE INFORMACIJE IZ INDIJE! Bračni par iz Srbije u karantinu zbog sumnje da je muž ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! Dali krv na analizu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020

Deportovani iz Kine..Bračni par iz Srbije hospitalizovan je u Indiji zbog sumnje da je muž zaražen koronavirusom...J. J. i njen suprug doputovali su iz Kine u indijsku priobalnu državu Goa, kada je muškarac primetio da ima sumnjive simptome, prenose lokalni mediji, a Srbin se potom, navodno, sam...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Srbin u karantinu je zapravo Indijac, supruga je Srpkinja

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2020

BEOGRAD - Bračni par, za koji su mediji preneli da se nalazi u karantinu od juče u gradu Goi u Indiji, zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sami su dali krv i bris iz grla na analizu, jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.