Dreković negirao da je počinio ratni zločin

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dreković negirao da je počinio ratni zločin

General bivše tzv. Armije BiH Ramiz Dreković, koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH, negirao je optužbe da je počinio ratni zločin na području Kalinovika, kod Konjica 1995. godine.
Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi pritvor, o čemu će Sud BiH odlučiti nakon sutrašnjeg ročišta, preneo je Kliks.

"Ramiz Dreković je u potpunosti negirao navode koji mu se stavljaju na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teret i tužilac će u toku dana predložiti pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, a ročište će biti održano sutra", rekao je njegov advokat Mirsad Crnovršanin.
Pripadnici SIPA jutros su u Sarajevu, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili bivšeg komandanta Četvrtog i Petog korpusa tzv. Armije BiH Ramiza Drekovića zbog sumnje da je počinio ratni zločin na području mesta Kalinovik kod Konjica 1995. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.