Dramatično u Grčkoj, reke bujaju i u Makedoniji!

Izvor: Mondo, 02.Dec.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatično u Grčkoj, reke bujaju i u Makedoniji!

U opštinama Agrinio i Mesologi na zapadu Grčke danas je proglašena vanredna situacija nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave i klizišta u tom regionu, prenosi ANA. Bujaju reke i u Makedoniji.

Foto: AP Photo/Hektor Pustina

Grčka agencija navodi da je odluku o proglašenju vanredne situacije doneo prefekt Zapadne Grčke Apostolos Kacifaras posle sastanka lokalnih opštinskih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Mesologiju.

Navodi se da su vlasti takođe odlučile da formiraju komitete za procenu štete na kućama, poslovnim objektima i infrastrukturi.

I u Makedoniji nije baš povoljna situacija.

Velika količina kiše podigla je nivo reka, a nabujao je i Vardar koji prolazi kroz Skoplje.

Očekuje se još novih padavina.



Izvor: youtube

 Trenutno je najdramatičnija situacija u Albaniji, čiji je južni deo potopljen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je pomoć Ediju Rami zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile jug Albanije.

Zavejalo i u Beogradu, sutra do 20 cm snega!

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ ALBANIJE:

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vanredna situacija na zapadu Grčke zbog kiša i poplava

Izvor: Blic, 03.Dec.2017, 00:59

U opštinama Agrinio i Mesologi na zapadu Grčke danas je proglašena vanredna situacija nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave i klizišta u tom regionu, prenosi ANA...Grčka agencija navodi da je odluku o proglašenju vanredne situacije doneo prefekt Zapadne Grčke Apostolos Kacifaras posle sastanka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.