Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Nismo pričali o statusu

Podgorica -- Crnogorski premijer odbacio prigovore iz Srbije i rekao da sa premijerom Kosova Agimom Čekuom nije razgovarao o statusu.

Status Kosova treba da reše Beograd i Priština, a ako oni to ne postignu, to će učiniti Savet bezbednosti UN, rekao je Đukanović u intervjuu Radiju Crne Gore.

On je istakao da je Kosovo, "kakav god bio njegov status, na granici sa Crnom Gorom, a Crna Gora je zainteresovana za dobre odnose sa svima u susedstvu", i dodao da crnogorska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast ima komunikaciju i s predstavnicima dubrovačkog regiona i istočne Hercegovine.

Povodom kritika iz Beograda na Čekuovu posetu Crnoj Gori, premijer je rekao da je to "inercija stare političke misli koja Srbiju i dalje drži u stanju koje ne garantuje njenu stabilnost i realno lidersku poziciju na zapadnom Balkanu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.