Izvor: RTS, 25.Jul.2021, 14:29

Detalji nesreće u Hrvatskoj – uhapšen vozač autobusa, rekao da je zaspao za volanom

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prilikom sletanja autobusa kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, a 23 su povređene. Autobus je vozio na liniji Frankfurt–Priština, u njemu je bilo 67 putnika i dva vozača. Šef Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut izjavio da je poginulo devet putnika i jedan od vozača. Zamenik opštinskog tužioca Slavko Pranjić izjavio je da je drugi vozač autobusa uhapšen, i da je rekao da je na trenutak zaspao za volanom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zamenik opštinskog tužioca Slavko Pranjić koji je obavio uviđaj na mestu nesreće izjavio je da se prema do sada utvrđenim činjenicama, autobus sleteo na travnatu bankinu.

"Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Turs sa sjedištem u Prištini", rekao je Pranjić.
Prema njegovim rečima, vozač autobusa je zatečen na mestu nesreće i u međuvremenu je uhapšen. Dodaje da je uviđaj obavljen i da se preduzimaju druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka.
"Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše tjelesno ozlijeđenih", rekao je Pranjić.
Vozač je, kaže, uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom i nepropisno se kretao, nije koristio saobraćajnu traku, već je došlo do sletanja.
"O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti. Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati", dodao je Pranjić.
U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 6.20, poginulo je deset osoba, a više od 40 prevezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu.
Šef civilne zaštite Damir Trut i ministar zdravlja Vili Beroš otišli su na mesto nesreće. Nakon obilaska bolnice u Slavonskom Brodu, Beroš je rekao da je 15 osoba teško povređeno. U autobusu je bilo i maloletnika, a jedna devojčica je teže povređena.
Trut je saopštio da je u autobusu bilo 67 putnika i dva vozača. "Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli", rekao je Trut.
Načelnik stanice Saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je da je to jedna od najtežih nesreća koje je video.
Kancelarija Aljbina Kurtija saopštila je da je premijer privremenih institucija, u pratnji troje ministara, otputovao u Hrvatsku da poseti sunarodnike povređene u tragičnoj nesreći. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.