Deca srpske nacionalnosti u Srebrenici bojkotuju nastavu

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca srpske nacionalnosti u Srebrenici bojkotuju nastavu

Član Saveta roditelja dece srpske nacionalnosti iz Srebrenice Slađana Bojić potvrdila je za RTRS da deca danas nisu otišla na nastavu.
Roditelji učenika srpske nacionalnosti u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici odlučili su da njihova deca bojkotuju nastavu, jer kažu da je Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, ignorisalo njihove zahteve na sastanku u vezi sa problemima u toj obrazovnoj ustanovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Nezadovoljni su što na sastanak s resornom ministarkom Natalijom Trivić nije pozvan i njihov predstavnik da iznese njihove stavove, nego su samo razmatrani bošnjački zahtevi.
Traže da Ministarstvo zaštiti njihovu decu kojima se, kako se navodi, "preti na razne načine, najviše preko društvenih mreža".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.