Dan žalosti u BiH, sahranjen policajac ubijen u Zvorniku

Izvor: RTS, 30.Apr.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u BiH, sahranjen policajac ubijen u Zvorniku

Dragan Đurić, policajac ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, sahranjen je uz najviše počasti. U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti.
U rodnom selu Karakaj kod Zvornika uz najviše policijske počasti sahranjen je ubijeni policajac Dragan Đurić.

Od policajca Dragana Đurića, uz članove porodice, oprostile su se brojne kolege, predstavnici Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske, međunarodne zajednice, delegacije ambasada, udruženja i brojni meštani. Neverica, tuga i muk za nedužno izgubljenim životom.
"U poslednjem trenutku svog života čestito i savesno si vršio svoje dužnosti i svojim životom i telom sprečio si napadača u nameri da ostvari svoj cilj koji je sigurno bio više mrtvih i ranjenih policajaca, na čemu su ti radne kolege večno zahvalne", rekao je u oproštajnom govoru komandir Policijske stanice Zvornik Vladan Vasilić.
Opelu ispred porodične kuće ubijenog policajca prisustvovao je i predsednik Srpske Milorad Dodik, koji je potom posetio povređene policajce.
U počasnom stroju ispred porodične kuće, ubijenog Đurića jutros su ispratile kolege.
"Pacijent Željko Gajić je u toku današnjeg dana otpušten na kućno lečenje i na hirurško-ortopedsko praćenje, a drugi pacijent će najverovatnije u toku sutrašnjeg dana napustiti bolnicu i negu", rekao je načelnik hirurgije bolnice u Zvorniku Dragan Cvijanović.
Zastave i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine spuštene su na pola koplja. Otkazani su programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mestima, a medijske kuće su svoje programske sadržaje prilagodile ovom danu.

Nadležni i meštani zajednički osuđuju teroristički napad, a zajednički ističu želju za bezbednijom budućnosti u Zvorniku.
Zamenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović istakao je da Srbi i Bošnjaci u tom gradu treba da žive zajedno i pozvao sve sugrađane na mir, toleranciju, razumevanje.
"U budućem periodu čekaju nas brojni razvojni projekti, koji treba da nam omoguće da što bolje živimo i sarađujemo", dodao je Ivanović.
U napadu na policijsku stanicu, koji je je izvršio dvadesetčetvorogodišnji Nerdin Ibrić iz sela Kučić Kula kod Zvornika, ubijen je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Đurić i ranjene su njegove kolege Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je ubijen u razmeni vatre.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rijaset: Napad u Zvorniku se ne smije uzimati kao pogonsko gorivo za destabilizaciju BiH

Izvor: SandzakPress.net, 30.Apr.2015

BIH – Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom zločina u Zvorniku izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže: - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje kriminalni zločinački čin napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, ubistvo i ranjavanje policajaca...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.